Home Singles NONA PROBLEMO – Are You Equally Weird???

NONA PROBLEMO – Are You Equally Weird???

by Bart Verlent

Volgende maand is het zover, dan lost Nona Problemo hun debuute die deze Leuvense band inblikte met Bert Vliegen (Whispering Sons, Bluai, ILA…). We kregen al twee singles te horen: het titelnummer van de ep en Sci-Fi Submarine, waarin de Vlaams-Brabantse Sound Track winnaars van 2021 lieten horen dat ze een uniek geluid hebben dat graag buiten de lijntjes kleurt.

© Nona Problemo

Nu is er nog een teaser uit de ep Are You Equally Weird??? waarin Jenske Verhamme, Nona Huysegems, Sigi Willems en Tijs Fastré de hand reiken aan hun niet-menselijke bontgenoten in hun gedeelde strijd tegen de klimaatopwarming. Dat doet het viertal met hun eigen “eco-wave” waarvoor ze zich qua arrangementen lieten beïnvloeden door de folky indie van Yo La Tengo en de postpunk van The Horrors Of Ought.

Het begin van het nummer klinkt, naar Nona Problemo-normen, vrij somber en doet ons denken aan typische 80’s postpunk. Langzaamaan vullen ze het nummer aan met verschillende kleurtjes tot we in het refrein een mooie kleurrijke regenboog te horen krijgen. Na de eerste beluistering zijn we dan ook weer super enthousiast!

Check zeker ook de bijzondere clip, het is een ode aan de ‘raarheid’.

Je kan Nona Problemo aan het werk zien op:

17/02 – Het Depot, Leuven
01/04 – Club Kuub, Turnhout (+ The Haunted Youth)
15/04 – Lo Rock, Kessel-Lo
21/04 – Het Groot Ongelijk, Kessel-Lo
28/04 – BBP Dansaert, Brussel

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More