Home ReviewsAlbum Reviews LIP SERVICE – Funny Face

LIP SERVICE – Funny Face

by Bart Verlent

Al maken Kasper Cornelus, Hannah Cornelus, Roel Delplancke en Mathijs Steels al meer dan tien jaar samen vrolijke avontuurlijke indiepop – eerst onder de naam Momma Said So en daarna als Lip Service – toch is het viertal er nooit in geslaagd om een langspeler op te nemen. Tot nu dus.

Lip Service vond ineens ook de perfecte titel en hoes die heel goed past bij de songs die ze maken. Hoe donker de teksten soms ook mogen zijn, telkens weer weten Kasper en co ons met hun aanstekelijk songs instant op te vrolijken.

© LIp Service

Het album bevat een prachtige verzameling kleurrijke songs die eigenzinnig, kleurrijk, avontuurlijk en behoorlijk divers klinken. Met onderwerpen die gaan van over iemand die zelfgenoegzaam zwaait met metafysische onzekerheden om zich niet te hoeven binden, over tweede kansen die we nooit krijgen, over een mislukte relatie, over hoe decadent het is om hele dagen met jezelf bezig te zijn in een wereld die uiteen valt.. Je merkt het allemaal “shiny happy songs”, maar aan de nummers valt dat niet te horen.

Lip Service is een vat vol tegenstrijdigheden. Willen ze met hun zalige “happyindie” popsongs een tegenwicht bieden tegen de boze donkere wereld? Wie zal het zeggen? Op zich maakt het niet uit want deze plaat is gewoon top. Het viertal creëert met heel warme arrangementen een speelse wereld en boetseert zo negen catchy nummers bij elkaar die heel verslavend werken.

Lip Service bewijst met deze debuutplaat dat ze uniek zijn en dat ze met hun eigenzinnig geluid telkens weer straffe originele catchy songs afleveren. Zo’n volledige Lip Service plaat is de perfecte remedie tegen een slechte dag of de perfecte soundtrack bij een geweldige dag.

Lip Service kan je aan het werk zien op:

28/01 – Nachtwacht, Tielt
09/02 – Viernulvier, Gent (+ Vitja Pauwels)

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More