Home Belgisch NIR SHEMMER – Without It

NIR SHEMMER – Without It

by Felix Sandon

Nir Shemmer is een jonge singer-songwriter met thuisbasis in Oostende, maar met een fascinatie voor het geluid van de Laurel Canyon in de jaren zeventig. Dat is de plek in Californië waar James Taylor, Jackson Browne, Joni Mitchell en Crosby, Stills, Nash & Young vertoefden en de wereld onvergetelijke muziek schonken. Die geest waait duidelijk door Nirs muziek, zoals we al weten uit zijn vorige single, I Don’t Know Just Why.

Foto: Stef Reynaert

Toch maakt Nir Shemmer van Without It helemaal zijn eigen nummer. De tekst treedt minder op de voorgrond dan in zijn vorige liedjes, maar Nirs stem flakkert op als een kaars op een herfstavond terwijl zijn snaren knisperen als een haardvuur. Piano en slagwerk drukken precies op de juiste momenten hun stempel.

De wending halverwege overrompelt ons elke keer, hoe vaak we dit nummer ook beluisteren. En dan is er nog die wondermooie outro. Alsof Nir terecht maar moeilijk afscheid kan nemen van zijn creatie.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More