Home Singles NIR SHEMMER – I Don’t Know Just Why (Eigen Beheer)

NIR SHEMMER – I Don’t Know Just Why (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Nir Shemmer werd geboren in Israël maar groeide op in Oostende. Als tiener leerde hij gitaar spelen en werd hij beïnvloed door pop, blues en rock uit de jaren 70. Hij laat zich inspireren door Eric Clapton, James Taylor, Jackson Browne en Fleetwood Mac. Shemmer speelde in de loop der jaren in diverse coverbands maar zijn grote droom was eigen nummers schrijven.

© Nir Shemmer

Vorig jaar kwam het er dan eindelijk van. Hij trok naar de Gentse Studio Ledeberg met zijn muzikale collega Thomas Decock en nam er het sfeervolle americana nummer Shaky Ground op. We horen de invloed van zijn jeugdhelden maar ook van singer-songwriters van nu zoals Norah Jones, Jason Isbell en My Morning Jacket.

Voor zijn tweede single I Don’t Know Just Why trok Nir opnieuw naar Studio Ledeberg. Deze keer kreeg hij de hulp van Bart Vervaeck (Compro Oro) op pedalsteel, Harrison Steingueldoir (Donder) op piano en Willem Alexander Langlet op drums. Lauren Balthop kwam speciaal uit Nashville om de backings in te zingen. Thomas Decock stond in voor de productie en nam de bas, percussie, gitaar en backings voor zijn rekening net zoals op de eerste single.

De nummer gaat over herbronnen en het opzoeken van de rust en vrijheid in de natuur en heeft een mooie, warme, gelaagde sound. Opnieuw horen we jaren 70 invloeden van Jackson Browne, James Taylor en Crosby Stills Nash & Young.

Shemmer heeft een mooie warme stem die veel emotie uitademt en die perfect past bij de knappe compositie. Iets zegt ons dat we nog veel gaan horen van deze talentvolle kerel.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More