Home Singles NICK NOEL & THE RED ROSE ROGERS – Tiber (Fuzzyopolis Records)

NICK NOEL & THE RED ROSE ROGERS – Tiber (Fuzzyopolis Records)

by Bart Verlent

Nicolas Cherlet begon muziek te schrijven voor de soundtrack van zijn eigen western film. Die film is er uiteindelijk niet van gekomen, maar algauw bleek dat één gitaar en één stem niet voldoende waren om zijn composities tot leven te brengen. Zo groeiden Nick Noel & The Red Rose Rogers uit tot een zevenkoppige band. In 2021 verschenen de indrukwekkende singles The Fool en Alabama en datzelfde jaar belandde de band in de finale van Sound Track West-Vlaanderen waar ze net naast de prijzen grepen.

© Nick Noel & The Red Rose Rogers

Vorig jaar had dit americanagezelschap een druk jaar met veel optredens en tussendoor blikten ze nog een plaat in waar we nu een eerste voorproefje uit krijgen met de single Tiber. Als we niet beter zou weten dan zouden we denken dat de band uit America komt, wat een overtuigend straffe americanasound zetten ze hier neer. Het lekker vettige gitaarwerk, het subtiele orgeltje, de knappe stem van Cherlet en de sublieme backings maken deze song heel straf.

Laat die debuutplaat maar snel komen want Nick Noel & The Red Rose Rogers staan op scherp en leveren met deze single iets indrukwekkends af.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More