Home Singles POLTROCK – Ceint (Retour) (Poltrock Music)

POLTROCK – Ceint (Retour) (Poltrock Music)

by Bart Verlent

Vijf jaar na de trilogie Mutes, Moods & Machines brengt David Poltrock dit jaar een tweeluik uit. Deze maand verschijnt Aulus I. Het is de soundtrack bij een onbestaande, dystopische film. In november verschijnt dan Aulus II waarop vier piano’s centraal staan. Op 26 november zal Poltrock de twee album voorstellen in de Ancienne Belgique in Brussel, waar hij ondersteuning krijgt van het Sun*Sun*Orchestra.

© Poltrock

We kregen al twee voorproefjes uit het tweeluik met Belfast (Space CC) en Bray Dunes, nu is er nog een mooie teaser met Ceint (Retour). Poltrock vond voor deze compositie inspiratie in de Franse Pyreneeën. In de lente van 2022 trok hij zich terug in een oud hotel in Aulus-Les-Bains waar een oude piano stond die voor hem een onuitputtelijke bron van inspiratie was. Na een uitdagende afdaling van Mont Ceint is David op die piano beginnen improviseren en nam hij deze dromerige track in één keer op. Ergens in de achtergrond, al je goed luistert, hoor je vogels fluiten, een hond blaffen en de achtergrondgeluiden van de kok in de aangrenzende keuken.

Het is een prachtig, gevoelig stuk waarin je de puurheid van de compositie en het moment hoort. Het is zo authentiek dat het je vanaf het eerste moment pakt.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More