Home ReviewsAlbum Reviews NEVEL – Spirits In The Forest EP (Artificial Night).

NEVEL – Spirits In The Forest EP (Artificial Night).

by Bram Langmans

NEVEL is het nieuwste project van elektronica-artiest en undergroundoudgediende Bart Van Meulebroeck, waarvan wij hier reeds enkele maanden geleden debuutalbum The Hageland bespraken. Met Spirits In The Forest EP wordt er nu een vervolg aan die eersteling gebreid in de vorm van een twee tracks tellende remix-ep die ongegeneerd richting dansvloer lonkt. En om maar meteen met de deur in huis te vallen: dat werkt.

Openingstrack Spirits In The Forest is strikt genomen eigenlijk geen remix maar wel een compleet nieuwe Nevel-track waarin een glansrol is weggelegd voor de heerlijke, vocale sample van de neuriënde nimf uit de song Holleweg zoals we die kennen vanop The Hageland. Waar dat origineel echter uit een eerder rustige, ambientachtige technotrack werd gelicht, wordt het hier ingebed in een stompend en stomend techhouse nummer waarin een duistere, industrial-getinte groove wordt gekoppeld aan euforische, aan goatrance refererende melodielijnen. Een geslaagde combinatie die wij alvast weten te smaken.

Met de dK3 remix van Asdonk worden we daarna nog getrakteerd op een harde, opwindende techno banger die gedomineerd wordt door een opzwepende, acid-achtige baslijn en abstracte, pompende technobeats. Als wij niet beter wisten zouden wij durven zweren dat het hier om een liveopname van Leftfield gaat, en wie ons ook maar een beetje kent weet dat dat kan tellen als compliment.

Wij zijn dus alvast overtuigd: straffe kost!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More