Home Singles NEVEL – Whiteout (Artificial Night)

NEVEL – Whiteout (Artificial Night)

by Bart Verlent

Bart Van Meulebroeck speelt in zijn electro-project Nevel graag met verschillende genres. In zijn vorige single This Is Not A Krautsong flirtte de man, ondanks de titel, toch met krautrock invloeden. Op zijn laatste ep Spirits In The Forest, koos hij dan weer voor stomende techno met industrial tinten. Het is dus altijd een beetje afwachten hoe een nieuwe Nevel-song zal klinken.

© Nevel

Met Whiteout levert Nevel een vrolijke, zomerse technotrack af. Hier en daar horen we nog wat donkere elementen maar door de band genomen klinkt alles vrij zorgeloos. Toch verkondigt Van Meulebroeck met dit nummer een vrij belangrijke boodschap: hij roept iedereen op om voor onze planeet te zorgen. Het gebruik van een sample met de naam: Melodic Ice Creaks, onderstreept die boodschap.

De track is een samenwerking tussen Nevel en DoctorD (een producer die in dezelfde stad woont als Van Meulebroeck). Nevel bouwde de fundamenten van het nummer, DoctorD gooide er wat instrumenten bovenop en Bart stak het refrein en de melodie in elkaar.

Whiteout is een stevige dancetrack die heel Ibiza in vuur en vlam zou kunnen zetten. Maar ja, dan moet iedereen weer het vliegtuig nemen om naar dat eiland af te zakken, wat dan weer geen goed idee is voor het milieu…

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More