Home Belgisch NEVEL feat. Doctor D – Girl On Acid

NEVEL feat. Doctor D – Girl On Acid

by Nel Mertens

De man achter Nevel verrast ons iedere keer weer, want is het geen krautrock, het is dark ambient, techno of industrial tot zelfs invloeden van French pop en disco die hij laat horen in zijn creaties. Onze aandacht had hij in elk geval meteen vast met zijn debuutalbum The Hageland.

Bart Van Meulebroeck a.k.a. Nevel werkte voor zijn nieuwe single samen met Françis Depuydt a.k.a. Doctor D. Deze keer krijgen we geen greintje duisternis te horen van deze twee producers, want Girls On Acid is een zomers dubby dansnummer. Meulebroeck geeft zelf aan dat hij The Orb adoreert en daar vind je ook wel invloed van terug in deze track: de dubby bas, trippy samples, vooruitdrijvende ritmes en vrouwelijke zang. Een fijn indie dub electronummer, dat duistere zomerdagen opklaart!

In november kan je Nevel opnieuw live aan het werk zien, met een nieuwe ambient set. “Het wordt een psychedelische trip met ruimte voor experiment”, laat Nevel alvast weten.

(Her)lees hier meer over Nevel in de reviews van de single Whiteout, This Is Not A Krautsong, de ep Spirits In The Forest en het album The Hageland.

Bandcamp / Vi.be / Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More