Home Belgisch NEL & JP – Zelfbeeld van Denaldie

NEL & JP – Zelfbeeld van Denaldie

by Wouter De Sutter

Het duo Nel & JP debuteert met Zelfbeeld Van Denaldie. Bitsig-beklijvende spoken word in de moerstaal van Nel. Accuraat op sleeptouw genomen door de hectische elektropunk van JP. Words don’t come easy zong ene F.R. David in de vroege eighties maar daar heeft Nel Mertens, verreweg de mediageniekste medewerkster van Luminous Dash, allerminst last van. Kan ook moeilijk anders met honderden reviews én twee dichtbundels op je naam.

© NEL & JP

Op de debuutsingle manifesteert ze zich zoals verwacht; als een razende spraakwaterval die weinig op heeft met overdreven beleefdheden en andere vormen van aanstellerij. Het ijltempo dat er op na gehouden wordt staat een goed begrip niet in de weg. Een ruw-rauwe boodschap overbrengen in stijlvol Nederlands, het kan! 10/10 voor articulatie, jazeker.

De trefzekere soundtrack is van de hand van JP De Brabander. Veteraan van vele muzikale oorlogen bij Looplizard en DelaVega. Sinds 2015 actief bij This Can Hurt, de Gentse postwave band. De muziek, een soort hyperspeed coldwave, laat veel eighties klanken horen maar doet vooral wat het hoort te doen; de punkpoëzie versterken.

Het duo maakte vorig jaar zijn live debuut in Trefpunt als support voor Fragment en is op 24 februari opnieuw aan het werk te zien in Gent (Jaggers). Op 1 april, geen lolletje, wordt Brugge aangedaan (De Kelk), eens te meer als support voor Fragment.    

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More