Home Singles MR. AUTUMN – Strawberry Dream

MR. AUTUMN – Strawberry Dream

by Nel Mertens

Hij laat ons op wolkjes luisteren…
Met een nummer uitgebracht door Mr. Autumn, op De Dag Van De Liefde, zijn we voorzien van een prachtige lovesong die een leven lang kan meegaan.

De man achter Mr. Autumn is Pieter Angel D’haeseleer die – naast zijn bijdrage als muzikant bij de progrockband MakiMura – ons met dit soloproject van magische droomsongs voorziet. In deze nieuwe single, Straweberry Dream, werd er alvast gekozen voor ietwat steviger gitaarwerk, wat de liefde kracht bij zet. Toch iets anders dan de vorige releases, want naast dreampop horen we ook de shoegaze-invloeden, met elektrische gitaren in een wazige sfeer. Voor de drums werkte hij deze keer samen met Elias Bouckaert.

Pieter vertelt ons het verhaal achter de song: “Een jaar en iets meer geleden was ik op Boombal Festival. Op de eerste avond ontmoette ik een meisje en voelde iets in mij bloeien. We zaten op de achterbank van haar auto en luisterden naar Agaetis Byrjun van Sigur Ros. We hadden ons even verwijderd van de drukte en keken naar de zonsondergang. Zo is hoe het allemaal begon. Volksdansen, haar blauwe ogen, rood haar met een aantal grijze haren ertussen en een soort kralenketting die ze in die lokken had gevlochten. In het Engels zeggen ze ‘strawberry blonde’ als een tint blond haar en ‘ginger’ tegen rood haar. Ik bedacht me dat het logischer zou zijn andersom. Ik schreef een liefdeslied voor haar met in de teksten gebeurtenissen over onze eerste ontmoeting, haar uiterlijk, hoe anders ik me bij haar voelde en een referentie naar de cultfilm The Room.
Een jaar later is dit nummer het enige wat van deze romantische relatie achterbleef, maar ik ben zeer dankbaar dat een afgelopen liefde een blijvende song kan zijn. Het is een mooie droom geweest, zoet en rood als aardbeien.”

© Laura Denis/@framingfaith

Fall of the edge of the earth in your arms
Sounds like a spark in the back of your car in the dark
Dance in the dark under blankets of stars
Tear me apart for the end is the start
Glorious and different the night pulls her towards me
My Strawberry Dream

Het artwork is een directe hommage aan Loveless van My Bloody Valentine, voor D’Haeseleer één van de meest iconische shoegaze groepen: “Ik wilde alles in het palet van magenta/paars/lichtblauw steken. De fotoshoot die ik met Laura Denis had heeft ook zeer mooie foto’s opgeleverd.”

Facebook Website Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More