Home Belgisch NDUGU – YLLS (Eigen Beheer)

NDUGU – YLLS (Eigen Beheer)

by Björn Comhaire

Ndugu (vriend of broeder/zuster in het Swahili) is een groepje van vijf besnorde, muzikale vrienden dat zich verzamelde rond het solo-project van bassist/hiphopper en Gentenaar Owen Perry Weston (PAARD., Kunde). Samen maken ze akoestische hiphop met een warme, Malinese vibe op een bedje van Afrobeat.

YLLS (You Look Like Someone (Who Looks Like You)) is een zalige, laidback track met een titel die in cirkels draait. Het nummer is opgehangen aan een eenvoudige gitaarriff – die wat doet denken aan Jolene – en een refrein dat je na één beluistering moeiteloos meezingt. Een nummer over vriendschap, over hoe je iemand zo hard kan missen dat je die overal op straat ziet opduiken.

Owen Perry Weston en Kunde © Bartholomeus

Uplifting en melancholisch tegelijk, zwoel en met een boodschap zonder drammerig te zijn. Heerlijke muziek met andere woorden die vergezeld wordt door een al even heerlijke videoclip starring Owen Perry Weston, Joram Kunde Boumkwo maar toch vooral Kasper De Sutter.

YLLS is de eerste single uit hun aanstaande album dat op 22 mei zal verschijnen. Op 23 mei (onder voorbehoud) stellen ze het album voor in De Centrale in Gent.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More