Home Belgisch MUSTII – Alien (Warner Music)

MUSTII – Alien (Warner Music)

by Jochen Sansen

Maak kennis met Thomas Mustin, beter bekend als Mustii, een creatieve duizendpoot uit Brussel. Over de taalgrens, in Wallonië, reeds een groot artiest. Zo werd hij genomineerd voor zes categorieën voor de D6bels, vergelijkbaar met de Vlaamse MIA’s, waarvan hij de D6bel voor revelatie van het jaar binnenhaalde. Zijn grote voorbeelden zijn onder meer Depeche Mode en David Bowie. Thomas’ opleiding als acteur zorgt ervoor dat hij als een echte performer op het podium staat. Als je Mustii ziet optreden kan je een performance verwachten die doet denken aan Oscar and the Wolf.

© MUSTII

Net als zijn grote idool Bowie kruipt Thomas graag in de huid van verschillende alter ego’s. Met zijn nieuwe single Alien zet de Brusselaar de rode draad in voor zijn nieuwe album. De nieuwe plaat is geïnspireerd op zijn oom. Die leed aan schizofrenie en die een tiental jaar geleden uit het leven stapte. De single is een voorbode op een zwaarbeladen conceptalbum waarin Mustii het leven van zijn oom vertolkt.

Met Alien gaat hij voor een andere sound waarbij hij resoluut voor stevige arrangementen kiest. Luide drums en harde gitaren versterken de hevige emoties van de song. Naast een ijzersterk nummer kunnen we ook genieten van een alleszeggende videoclip.

Wanneer het nieuwe album verschijnt weten we nog niet. Alien is alvast een geslaagde single.

Denk je aan zelfmoord en heb je nood aan een gesprek, dan kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More