Home Belgisch MR. AUTUMN – Red Kite

MR. AUTUMN – Red Kite

by Nel Mertens

De half-Chileense Gentenaar Pieter Angel D’Haeseleer ken je misschien als muzikant bij de progrockband MakiMura, maar sinds kort ook van zijn soloproject Mr. Autumn, waarmee hij zijn muzikale kant met zachtheid benadert.

Hij maakt dromerige muziek, die je eigenlijk in elk seizoen beroert. Folky gitaren, sterke backing vocals, gekleurde arrangementen en vooral veel zweverigheid. Que sfeer zit zijn werk ergens tussen dat van Fleetfoxes en Radiohead. “Ik ben er voor de mensen die zich willen afzonderen in een blokhut in de Ardennen met een grote voorraad thee en willen genieten van de rust en de mysterieuze sfeer van het dennenwoud”, geeft Mr. Autumn aan.

Hij laat zich graag omringen door de accordeon van Marieke D’Hose, de gitaar van Tom Van Heule en Bartas Boots op Altsax, terwijl Marie De Graeve, met haar fonkelende stem, samen met D’Haeseleer de lyrische boodschap van de nummers overbrengt.

Na zijn single Watchtower, volgt nu ook het prachtige lied Red Kite, dat een folky bron van warmte is, met smeltende samenzang!

De titel van de track verwijst naar de roofvogel de rode wouw en Pieter vertelt hoe hij tot het nummer kwam: “In mei na de single release van ‘Watchtower’ was ik even naar de Ardennen om een pauze te nemen van alle drukte. Ik voelde me een beetje overwerkt met alles wat ik voor de single release moest doen en besloot om naar mijn huis te gaan in Oignies-en-Thiérache. Mijn en ouders en ik hebben een aantal jaar geleden dit huis gekocht als buitenverblijf. Tijdens deze week was ik veel gaan wandelen en voelde ik weer een connectie met de natuur, iets wat we hedendagen als mens volgens mij toch iets missen, plaats en adem. Ik had mijn gitaar mee en nam daar de basis voor deze song op. De teksten vertellen over een mysterieus bos met een stromende rivier en een roofvogel die op een angstig dier jaagt. Je kan de roofvogel vergelijken met de vluchtigheid van de samenleving en het angstig dier stelt de mens voor. De boodschap van de tekst is om je voeten terug te connecteren met de natuur en hoop in jezelf te vinden. Het crisisjaar heeft me lang doen stilzitten in twijfel, maar uiteindelijk vond ik weer wat hoop in mezelf. Ik hoop dan ook dat deze muziek mensen kan doen inzien dat ze rust en adem kunnen nemen en de hoop in zichzelf kunnen zoeken, zelfs in tijden waar er niet zoveel sociaal contact is. Je moet blijven proberen om zelf actief te blijven. Dat is niet vanzelfsprekend, maar ik geloof wel dat we dat kunnen.”

De geplande releaseshow op 14/8 bij Shanti in Gent, kan jammer genoeg niet doorgaan wegens ziekte.

Facebook / Website / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More