Home Singles DREAM THEATER – The Alien

DREAM THEATER – The Alien

by Ann Cnockaert

De Amerikaanse progressieve metalband Dream Theater brengt een geanimeerde muziekvideo uit bij het nummer The Alien. Het nummer is tevens de opener van het aankomende album A View From The Top Of The World.

Dream Theater bestaat uit James LaBrie, John Petrucci, Jordan Rudess, John Myung en Mike Mangini. De band zat midden in een uitverkochte wereldtournee ter ondersteuning van hun laatste release Distance Over Time en de 20ste verjaardag van Scenes From A Memory, toen de wereldwijde pandemie de wereld tot stilstand bracht. De muzikanten bevonden zich thuis met LaBrie in Canada en de rest van de groep in de States. Het toeval wilde dat ze net klaar waren met de bouw van DTHQ (Dream Theater Headquarters), een combinatie van live opnamestudio, repetitieruimte, controlekamer, opslagruimte voor apparatuur en een creatieve broedplaats. LaBrie, die dus in Canada zat, schreef aanvankelijk samen met de band via ZOOM. In maart 2021 vloog hij naar New York, om de studio in te duiken voor de opnames van het nieuwe album.

The Alien capteert de energie van de band die na maanden lockdown opnieuw samenkomt. De fenomenale drumpartijen van Mangini gecombineerd met de verbluffende solo’s van Petrucci & Rudess vullen elkaar niet alleen perfect aan maar voegen ook nog extra energie toe aan het nummer. Een zeer sterk nummer dus, waarbij de kwaliteiten van deze rasmuzikanten tot hun recht komen.

Het vijftiende album A View From The Top Of The World staat gepland voor release op 22 oktober via InsideOutMusic / Sony Music.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More