Home Singles MR. AUTUMN – Watchtower

MR. AUTUMN – Watchtower

by Nel Mertens

Mr. Autumn wenst ons een fijne lente met zijn nieuwste single Watchtower. De Gentse singer-songwriter Pieter D’Haeseleer laat daarmee een pijnlijk mooie track horen.

Artwork Watchtower (c) Sarah Van Meel / Bandlogo (c) Tessa Van Moor

In zijn biografie lezen we wat het project voor hem betekent: “Ik ben dit project begonnen uit een romantische noodzaak. Mijn andere project MakiMura begon zwaardere nummers te spelen en er was minder ruimte voor stillere en meer romantische muziek. In september 2019 heb ik de naam Mr. Autumn gekozen omdat dat het seizoen is waarin ik me het meest op mijn gemak voel. De kleuren inspireren me en ik ben zelf in november geboren. Ik denk dat het niet meer dan normaal is dat ik me in zo’n periode van het jaar het meest thuis voel.”

(c) Laura Denis

En ook in de videoclip (die er binnenkort aan komt), is er plaats voor romantiek, met appels en klokhuizen in de hoofdrol. Maar niet zomaar, want daar hoort een liefdesverhaal bij. Watchtower gaat over iemand waar Pieter ooit verliefd op was. Op de uitkijktoren in de Blaarmeersen gooiden ze samen ooit twee klokhuizen naar beneden en deden elk een wens, alsof het de Trevi-fontein in Rome was.

Wat er ook binnenkort aankomt, is een live-opname van in The Rua Room (voor het YouTube-kanaal van een Ierse songwriter die Belgische songwriters in zijn studio live laat opnemen en dit online zet).

Met akoestische gitaar en zijn knappe stem die je van vol diep tot zacht hoog, gevuld met lucht en luchtigheid, meeneemt door een track vol emoties, maakt hij indruk. Watchtower lijkt aanvankelijk een sober gitaarnummer, maar groeit met piano en pittiger akkoordenspel uit tot een warm gevulde, donkere dreampopsong die alle seizoenen ontluikend laat horen.

Volg ook de Instagrampagina van Mr. Autumn, want daar kan je deelnemen aan een wedstrijd waarmee je toffe prijzen als een handgeschreven brief, foto’s van behind-the-scenes van de videoclip, een buitenconcertje… kan winnen. Ga op zoek naar de sticker met het logo van Mr. Autumn in de Gentse straten, op de Gentse pleinen, in hoekjes, op billboards en maak er een Instagramverhaal van!

Facebook / YouTube / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More