Home Singles MICHA VOLDERS & MIET WARLOP – Ok Go ঠিকআছেযাও (Mutropia)

MICHA VOLDERS & MIET WARLOP – Ok Go ঠিকআছেযাও (Mutropia)

by Jos Buersens

Een interview met Micha Volders stond al even op onze bucket list en afgelopen augustus kwam het er ook eindelijk van. We spraken af in het legendarische café De Muze in Antwerpen, hoewel de werkethiek van Volders mogelijks nog legendarischer bleek dan de voorgenoemde jazztempel. Tijdens het interview liet Volders vallen dat hij samen met Miet Warlop aan een nieuw project aan het werken was. De zogenoemde Dhaka-plaat zoals hij er zelf in het gesprek naar verwees. De oorsprong van de plaat ligt dan ook, niet geheel toevallig, in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh.  

Volders liet in het interview overigens meermaals verstaan dat hij variatie nodig heeft om te kunnen creëren. En dat hij vanuit deze intentie poogt om voor elke release een nieuwe wereld te creëren. De totaalervaring lijkt dan ook steeds centraal te staan en dat is ook voor nieuwe single OK GO ঠিক আছে যাও niet anders.

Wat meteen opvalt doorheen de single is dat er sterk geëxperimenteerd wordt met percussie en dat hiermee al vrij snel een gelaagd geluid wordt opgebouwd. Qua intensiteit doet de track ons bij wijlen wat aan het Pop van The Vermin Twins en het Black Diamond van Buraka Som Sistema denken. Ook de feel van het kuduro-genre is iets dat ons meermaals bekruipt doorheen de verschillende luisterbeurten van deze single.

Wat de vocalen betreft, is er een consistente lijn te trekken met de vorige releases. Want ook dit keer versta je geen jota van wat er gezongen wordt. Volders en Marlop gingen voor de gelegenheid namelijk de samenwerking aan met slam poetry artiest Shayer Noor die OK GO ঠিক আছে যাও van repetitieve Bengaalse vocalen voorzag.

De slotsom is dat Volders en Warlop met OK GO ঠিক আছে যাও een explosieve, dansbare track afleveren die stijf staat van de intensiteit. De kwaliteit van deze eerste single doet ons dan ook alvast watertandend uitkijken naar album ICCHĀ waarvan de release gepland staat op 24 mei.

Hieronder hebben we je alvast van de nodige links voorzien om het reilen en zeilen van Volders en Warlop op de voet te volgen en je van een limited edition picture disk te verzekeren.

FACEBOOK WEBSITE BANDCAMP  

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More