Home Belgisch MAURO PAWLOWSKI – Always Someone (Unday Records)

MAURO PAWLOWSKI – Always Someone (Unday Records)

by Jos Buersens

Het is ondertussen een kleine twintig jaar geleden dat Mauro nog eens een solo-album uitbracht. In 2001 verscheen bij PIAS het album Songs From A Bad Hat, waarvan iedereen zich ongetwijfeld de single Let Me Know herinnert. Naar eigen zeggen waren de opnames van dat album wat per ongeluk gebeurd. Je zal maar Mauro Pawlowski heten en daar zitten met een per-ongeluk-opgenomen album. Typisch!

(c) Björn Comhaire

Wij waren in ieder geval erg enthousiast toen Unday Records onlangs een teaser van zijn nieuwe single postte. Een voorbode van een volledig album, tot onze grote vreugde. Dit najaar staat dan ook de release van Eternal Sunday Drive gepland. Wij nemen de eerste single Always Someone alvast met grote gretigheid onder de loep.

Dat Mauro een muzikaal manusje-van-alles is, hoeven wij je ongetwijfeld al lang niet meer te vertellen. Wie wat bekend is met de discografie van de gewezen Evil Superstar, we verwijzen je graag naar de website mauroworld voor een mooi en volledig overzicht, weet dat de sterkte van Mauro is dat hij de ambitie heeft om muziek te maken en niet om de wereld te veroveren. Dat kan soms al eens resulteren in zeer experimentele releases.

Wanneer we Always Someone horen en voornamelijk het stukje: ‘like you’, klinkt het nummer ons niet totaal onbekend. We hebben het Mauro op zijn recentste solo-tour al eens horen spelen. Tijdens deze tour trachtte hij een overzicht te geven van zijn zeer eclectische muzikale pad. Ongetwijfeld liggen er dus nog meer van dergelijke pareltjes in het lab van professor Pawlowski te wachten om uitgebracht te worden. To be continued…

Toen we de bijbehorende clip van regisseur Michiel Venmans voor het eerst zagen, dachten we eerst dat Mauro, met zijn witte blazer, in zijn recentste incarnatie het nieuwste lid van the rat pack was geworden. We waren blij om te horen en te zien dat Mauro gewoon puur zichzelf is gebleven. Bekijk zeker de scene waarin Mauro verward door de Brusselse straten loopt en met een houten plank wild in de lucht in het rond slaat. Overacting? Nee hoor, “Mauro” noemt men dat in de vakliteratuur!

Op Always Someone horen we een erg laagdrempelige en radiovriendelijke incarnatie van Mauro, die volgens ons ook zeker het grotere publiek wel eens zou kunnen smaken. In het zeemzoete nummer bezingt hij volgens ons het overspel of toch in ieder geval de angst om in de sleur van een relatie/herhaling te vervallen. Dat zou ook wel eens kunnen verwijzen naar zijn eeuwige drang om nieuwe dingen uit te proberen, waardoor hij zich bijgevolg bandgewijs niet al te monogaam opstelt.

Zoek je een makkelijke ingang in de wereld van Mauro Pawlowski dan raden we je deze single volmondig aan, gaandeweg kan je dan systematisch van het pad afwijken om de muzikale polygamie van de crazy Belgian uncle of rock-’n-roll tot in het detail te ervaren.

Geniet alvast van jouw sunday drive door de nieuwste gedaante van Mauro!

Tekst: Jos Buersens

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More