Home Belgisch THE HINDU NEEDLE TRICK – Dziggetai (T(H)NT Records)

THE HINDU NEEDLE TRICK – Dziggetai (T(H)NT Records)

by Mark Van Mullem

Tegen de herfst zou Creatures Of Convenience moeten verschijnen, het alweer derde album The Hindu Needle Trick. Als voorsmaakje lanceerde de Mechelse band Dziggetai de eerste single uit die plaat. Dat de videoclip lichtjes hilarisch en fantastisch is, mag gerust gezegd, de band stak er vast veel werk in. Knap gedaan. Veel belangrijker is natuurlijk dat de nieuwe single ongelooflijk lekker klinkt en zich al snel comfortabel in je oor wurmt om daar niet meer meteen weg te gaan.

Dziggetai is een schaamteloos vrolijk deuntje dat verhaalt over je verveeld en eenzaam zitten voelen en hopen dat er dan toch iemand opduikt om je dag wat op te vrolijken. Mocht het geschreven zijn tijdens de lockdown, het zou ons dat niet verbazen. Maar de single werd opgenomen eind januari en afgewerkt eind februari, in een productie van Jesse Maes (Hypochristmutreefuzz en Sophia). Nog net geen lockdown-single dus.

The Hindu Needle Trick wisten al eerder te verrassen en overtuigen met originele teksten en invalshoeken, alsook met fijne, aanstekelijke melodieën. De Mechelaars bevestigen dat nog maar eens met Dziggetai.

Een Dziggetai zou een Mongoolse wilde ezel zijn, een bedreigde diersoort, die zich vaak zou vervelen, ronddolend in de Gobiwoestijn met niets of weinig om handen. De fantasie van The Hindu Needle Trick kent geen grenzen, we dachten dan ook dat dit een fraai verzinsel was van de band. Wij geloven de heren graag, waar of niet, zeker als het een erg mooie melodie en dito song oplevert. Maar het beestje bestaat, getuige ook de hoes en mijnheer Wikipedia…

De nieuwe plaat zou wat rauwer en minder gepolijst gaan klinken dan beide voorgangers. Afwachten dus. Met deze eerste single, die erg goed in het gehoor ligt en zich daar al gauw nestelt om niet meteen weer weg te gaan, zijn de verwachtingen alvast hooggespannen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More