Home Singles MAURITS PAUWELS – In De Straten Van Berchem (Stahlmus)

MAURITS PAUWELS – In De Straten Van Berchem (Stahlmus)

by Jos Buersens

Hij bezorgde samen met zijn woordvoerder de redactie van het ter ziele gegane programma Van Gils En Gasten een kleine crisis tijdens zijn passage. Naar goede gewoonte was het praatprogramma strak gescript en dat zou die avond ook niet anders zijn. Ware het niet dat ze dachten ene Mauro Pawlowski op de koffie gevraagd te hebben en uiteindelijk Maurits Pauwels over de vloer kregen. De verwarring was compleet, gelukkig was er nog woordvoerder Louis Van Der Waal om uit te leggen dat deze figuur dan wel sterk op Mauro Pawlowski leek maar eigenlijk de troubadour van het Nederlandstalige lied Maurits Pauwels was. Voor de redactie mocht het dan wel van de kant naar de gracht gegaan zijn tijdens de uitzending, wij vonden het alleszins een hilarisch en memorabel stukje televisie.

Na twee albums laat de volkszanger in 2022 eindelijk opnieuw van zich horen met In De Straten Van Berchem. In het nummer lijkt hij wel een gegidste rondwandeling te doen in zijn thuishaven en gewoon te bezingen wat hij op zijn trip tegenkomt. Zo makkelijk kan het zijn. Verwacht je aan een warm en romantisch nummer waarin het mooie Berchem terecht in de kijker wordt gezet.

Voor wie geen genoeg kan krijgen van het nummer is er trouwens ook nog een synthpopversie van de single die ons om één of andere reden wat aan All Things Must Pass van George Harrison doet denken. Reden te over om beide nummers met spoed eens te beluisteren dus.

Er gaan verschillende verhalen de ronde over wat er in de hoed van Maurits zou zitten waaronder: het luik van de Rechtvaardige Rechters; een resem verkeersboetes uit 1980; 12 paletten frituurolie van diverse supermarkten en een recept voor paling in het groen. De voorgaande opsomming mag dan wel pure speculatie van onze kant zijn. Wat echter wel een zekerheid is, is dat deze charmezanger in het verleden al meermaals bewezen heeft dat hij met alle gemak van de wereld prachtige nummers uit zijn hoed kan toveren. Iets dat hij ook nu opnieuw doet.

De single, die vanaf 13 mei al digitaal beschikbaar is, kan vanaf 4 juni overigens ook op 7” aangekocht worden bij de lokale handelaren in Berchem. Op 4 juni zal Pauwels trouwens ook zijn nieuwste worp plechtig voorstellen in Corso in Berchem. Meer daarover via deze link.

Denk er trouwens aan om ook zeker Mauro Pawlowski eens te checken want ook deze toffe snaak die, niet geheel toevallig, ook in Berchem woont, heeft al best wat leuke plaatjes op zijn naam staan.

MAURITS PAUWELS: FACEBOOK
MAURO PAWLOWSKI: FACEBOOK WEBSITE BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More