Home Singles MARCEL FEAT. BLANK//– Intimité (Luik Music)

MARCEL FEAT. BLANK//– Intimité (Luik Music)

by Bart Verlent

Dit jaar maakten we kennis de Waalse postpunkband marcel die in het voorprogramma van Yard Act (waar ze een kleine tournee mee deden) de zaal volledig lieten exploderen met hun overtuigende noise potpourri en hun geweldige live-act. Hun muziek heeft, naar eigen zeggen, evenveel te danken aan Jonathan Richman als aan Steven Gerrard, de verwrongen gitaren van Sonic Youth als de Duitse expressionistische schilderkunst, dwaze cartoons van hun adolescentie als aan pre-socratische filosofie.

© marcel

In de lente van 2023 brengt de band hun debuutplaat Charivari uit waar deze Intimité het tweede voorsmaakje uit is. Het is de eerste single van marcel in het Frans en ze krijgen ook nog versterking van de Franse riot girl Blank//. Het nummer zou een synthese zijn tussen de scherts van Jacques Dutronc, het fantasmagorische universum John Cooper Clarke en de tandeloze riffs van The Replacements.

Dat de heren heren van marcel scherpe tanden hebben die niet gauw loslaten merken we onmiddellijk. Van in het begin van Inimité bijten ze ons en laten ze niet meer los tot de eindnoot. Ze razen maar door met scherpe hoekige gitaarriffs, zenuwachtige drums en een hysterische zanger. Gelukkig zorgt Blank// nog voor een beetje kalmte in deze kolkende frietketel.

Met deze single brengt marcel weer een surrealistisch pareltje uit waar we moeilijk kunnen op blijven stilzitten. Het geeft bijna weer hoe intens dat deze band live klinkt. Als je ze echt live aan het werk wil zien moet je ze zeker gaan checken op:

28/10 – Goute Mes Disques’ Birthday, BBP, Brussel

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More