Home Singles BERBEL – Troublemaker’s Moon

BERBEL – Troublemaker’s Moon

by Bart Verlent

Berbel ging twee jaar geleden van start als dreampopduo met Frederik Karcher op gitaar en zangeres/gitariste Helena Van Hoolst. Later kwam medestudent en goede vriend Tim Courtyn de band vervolledigen op bas en synths. Het trio zou binnenkort de studio induiken om enkele singles op te nemen en als alles goed gaat, is het debuutalbum er in 2023. Het geluid van Berbel omschrijven ze zelf als herfstig, vertellend en ingetogen.

© Flemming Verhoeven

Het idee om een band te starten met twee gitaristen ontstond op het Antwerps Conservatorium. Samen composities maken door muzikanten met een verschillende achtergrond van klassieke muziek, dreampop en cowboy psychedelica was het doel.

Het trio nam een live-sessie op in het Mechelse Radar waar deze Troublemaker’s Moon van afkomstig is. Het is dan ook het eerste nummer dat ze op de wereld loslaten en dat is meteen een wondermooi, gevoelig pareltje. Berbel heeft een unieke sound met ingetogen warm gitaarspel en subtiele keyboard geluiden. De mooie, pakkende stem van Van Hoolst maakt het helemaal af.

De song zorgt voor bijna zes minuten kippenvel. Subtiliteit is het codewoord. Elke muzikant zorgt voor een fijn likje verf waardoor ze met z’n drieën een wondermooie, kleurrijke aquarel afleveren. Op de VI.BE-pagina van de band zijn er nog van dit soort sublieme pareltjes te horen.

Je kan Berbel op 26 maart aan het werk zien in café Cousteau in Antwerpen en op 27 mei in Atlas in Turnhout.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More