Home Singles LESS AUTRE – Le Prix (Eigen Beheer)

LESS AUTRE – Le Prix (Eigen Beheer)

by Astrid Venturuzzo

Dat de naam Less AUTRE nog geen belletje doet rinkelen is normaal. Deze band uit Aarschot is dan ook nog niet zo lang bezig, maar heeft met debuutsingle Le Prix wel een vlammende start genomen.

Less AUTRE omschrijft zichzelf als pop-rock-cult en newwaveband. Ze spelen eigen nummers en wisselen deze af met covers van grote klassiekers van onder andere The Cure, Serge Gainsbourg, The Doors… die ze aanpassen naar hun hand én vertalen naar het Frans. Jawel, alles is en français bij Less AUTRE. Et ça sonne! Na ongeveer een half jaar vervoegde een saxofonist de groep en leerden de mannen van Less AUTRE Jente Pironet kennen. Hij neemt in Le Prix een rol op als gastmuzikant en verzorgt de backing vocals en de tweede gitaar.

Le Prix gaat over eenzaamheid in digitale verbondenheid, een song die volledig past binnen het coronatijdperk waarin we momenteel met z’n allen verzeild zijn geraakt. Het lied start op een rustig tempo, als een slow ballad die een verhaal vertelt over eenzaamheid. De toevoeging van keys en saxofoon verraden echter al dat het lied meer achter de hand heeft en effectief, net wanneer alles stil lijkt te vallen knalt er plots een saxofoonsolo door de boxen. De slagzin “connecté mais isolé” die daarna wordt gescandeerd en die vandaag ieders mantra zou kunnen zijn, geeft een ons zin om op een festivalweide te staan en luidkeels mee te kwelen. Ondergaande zon, pint in de handen en vrienden om ons heen… Le prix voor dé coronasong gaat naar Less AUTRE.

Je kan hen volgen op Facebook of Instagram of via hun vi.be account. De song kan beluisterd worden via: https://open.spotify.com/artist/2a2e1xd3BjxAX8xmxEX6jh

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More