Home Singles KRISTIN HERSH – Dandelion (Fire Records/ Konkurrent)

KRISTIN HERSH – Dandelion (Fire Records/ Konkurrent)

by Bart Verlent

Kristin Hersh is iemand die steeds de avontuurlijke weg bewandelt en tracht zichzelf nooit te herhalen, dat was al zo bij Throwing Muses, in haar solo werk en later ook bij 50FootWave. In september verschijnt Hersh’s twaalfde soloplaat Clear Pond Road die ze zelf ziet als een filmische roadtrip, een home movie die de tijd perfect weergeeft. Ze stond zelf in voor de productie en speelde alle instrumenten (gitaar, strijkers en mellotron) zelf in.

© Kristin Hersh

Dandelion is de eerste single en het is een ingetogen meesterwerk. Het lijkt of Kristin terugkeert naar haar eerste soloplaat Hips And Makers, we horen dezelfde warme vibe en mooi warm gitaarspel. Het enige wat iets anders klinkt is haar stem, wat minder krachtig, eerder fragiel.

We zijn na deze prachtige track enorm benieuwd naar de volledige plaat. Hersh’s laatste albums waren toch wat wisselvallig, maar wals alle nummers op de nieuwe plaat van hetzelfde niveau zijn als deze single dan belooft het iets prachtigs te worden.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More