Home Singles KOWZI – Uptight

KOWZI – Uptight

by Bart Verlent

De meeste bands volgen een vast patroon, om de twee, drie of vier jaar brengen ze een album uit. Bij Kowzi zit het een beetje anders. In 2009 brachten ze hun debuutplaat The Act uit die overal positief werd onthaald. Olaf Janssens, Brecht Decroos, Bart Van Lierde en Ben Van Camp doken twee jaar later terug de studio in om opvolger Keep It Quiet in te blikken. Uiteindelijk zag die plaat maar in 2020 het levenslicht. Negen jaar lang lag de Kowzi-plaat in de kluis omdat er geen tijd was voor “kowziness”. In een interview met Janssens zei de frontman dat de derde langspeler niet lang op zich zou laten wachten, en zo is het ook want op 21 mei verschijnt het derde album van Kowzi dat de titel Way To Go krijgt.

© Kowzi

Uiteindelijk kregen we al drie prachtige voorsmaakjes uit de nieuwe plaat en er verschijnt nog een extra teaser met de single Uptight. Uptight is opnieuw een melodische indiepopsong waar je spontaan vrolijk van wordt. Warme, brede arrangementen en een vrolijk tempo waarop je niet kan blijven stilzitten. De flexibele stem van Janssens vult dit nummer dan ook mooi aan en door de samenzang moesten we onmiddellijk denken aan de sublieme Lennon en McCartney composities.

Als de kerels van Kowzi een nummer afleveren, weten we met zekerheid dat er wat magie in verwerkt zit. Dit viertal weet hoe ze een afwisselende song in elkaar moet steken die barst van de mooie harmonieën en zalige arrangementen. Dat is met deze Uptight niet anders. De wereld heeft meer “kowziness” nodig.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More