Home Singles KOWZI – Cut The Crap

KOWZI – Cut The Crap

by Bart Verlent

In 2009 brachten Olaf Janssens, Brecht Decroos, Bart Van Lierde en Ben Van Camp het prachtige album The Act uit onder de naam Kowzi. Met zo’n sublieme, melodieuze plaat dachten we dat toekomst er rooskleurig uitzag voor deze band maar we moesten maar liefst elf jaar wachten op de opvolger Keep It Quiet. Blijkbaar had het vijftal terug wat meer inspiratie want het jaar daarop volgde de opvolger Way To Go. Optredens kwamen er echter niet. Olaf heeft weinig zin om nog liveshows te doen, zeker sinds Kowzi transformeerde in een soloproject.

© Kowzi

Olaf houdt ervan zich terug te trekken in zijn studio waar hij alle instrumenten zelf inspeelt en opneemt… en dan terug verwijdert, tot de perfecte song ontstaat. Zo zullen de songs die we het komend jaar van Kowzi krijgen gepolijster en verfijnder klinken dan ooit. Doordat Janssens zich losrukte van de traditionele bezetting en instrumenten, ontstond er een bevrijdend gevoel met als resultaat dat hij op dit eigenste moment met maar liefst drie nieuwe Kowzi-albums bezig is.

Begin dit jaar kregen we al een eerst soloproduct met de single Back To Good Times en nu is er al een opvolger. In Cut The Crap heeft Olaf het over het geklaag en de nodeloos veel nietszeggende woorden die worden gebruikt in het muziekwereldje. Woorden en onderwerpen die het voor hem als luisteraar wat vermoeiend maken. Hij verwijst bijvoorbeeld naar Nederlandstalige rapmuziek of Justin Bieber die zingt over hoe moeilijk het wel is om wereldster te zijn…

Cut The Crap is weer zo’n straffe, catchy en kwaliteitsvolle indiepopsong, zoals we ze gewoon zijn van deze talentrijke songschrijver. Alles klinkt perfect tot in het kleinste detail, alle kleine en grote arrangementen zorgen ervoor dat het een topsong is. Laat de volgende lading Kowzi songs maar los, we zijn er volledig klaar voor.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More