Home Singles LOVERMAN – Difference Aside (PIAS)

LOVERMAN – Difference Aside (PIAS)

by Bart Verlent

Het was een kleine schok toen James De Graef vorig jaar aankondigde dat hij Shht verliet om zijn eigen ding te doen. Toen had hij onder de naam Loverman al de prachtige singles Into The Night en Parlay uitgebracht waar hij duidelijk liet horen dat hij solo toch wel een volledige andere weg wou op gaan dan met zijn vroegere band. In plaats van geschifte, chaotische songs brengt James singer-songwriter-pareltjes die heel breekbaar zijn.

© Loverman

Momenteel is Loverman het voorprogramma van Tamino aan het verzorgen doorheen Europa en kondigt hij zijn debuutplaat aan die in de herfst van dit jaar het licht zal zien. Difference Aside is alvast een straf voorsmaakje van het te verschijnen album. De Graef klinkt hier als een doorleefde Mark Lannegan, Nick Drake of Howe Gelb en combineert hier zijn akoestische song met bijzonder psychedelische soundscapes die het nummer een unieke sfeer geven.

We vonden het enorm jammer dat De Graef het Shht-schip verliet, maar wat hij met Loverman brengt is echt imposant. Deze single is daarvan het puurste bewijs. Dus wij snappen zijn beslissing voor 200%.

Let ook op de toepasselijke, bijzondere clip van de hand van Daisy Ray.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More