Home Singles JASPER ERKENS – Guilt Trippin’ (DUSTY)

JASPER ERKENS – Guilt Trippin’ (DUSTY)

by Bart Verlent

Begin 2021 mogen we de derde langspeler van Jasper Erkens verwachten. Die zal niet in de lijn liggen van het vorige album Drawing A Line, waarop Erkens meer synthpop bracht. Voor de nieuwe plaat haalde Jasper de mosterd bij Radiohead en Queens Of The Stone Age, met andere woorden een gezonde portie stevige gitaren gecombineerd met retro elektronica.

(c) Jasper Erkens

Guilt Trippin’ is de eerste teaser uit de nieuwe plaat en gaat over de impact van de mens op de natuur, onze bewustwording daarvan en de schuldgevoelens die daarmee gepaard gaan. Doorheen het nummer hangt een donkere dreiging die wel wat weg heeft van Queens Of The Stone Age maar het blijft al bij al nogal braaf. Het nummer barst alleen op het einde los, door de stevige gitaar solo van Benjamin Totten, gitarist van Jorja Smith en goede kameraad van Erkens die hij leerde kennen op de BRIT School.

Door de jaren heen was Jasper Erkens altijd aan het zoeken naar een eigen geluid. Hij heeft natuurlijk zijn eigen stem geluid die zeer herkenbaar is, maar muzikaal mist het altijd wat pit. Ook bij deze Guilt Trippin’ blijven we de Erkens horen die binnen de lijntjes kleurt en daar niet van af wil (durft?) wijken.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More