Home Singles KINGSBLU – Prince Rupert’s Drop (Eigen Beheer)

KINGSBLU – Prince Rupert’s Drop (Eigen Beheer)

by Ann Cnockaert

De lockdown zorgde voor heel wat creativiteit die nu stilletjes aan naar buiten sijpelt. In november 2020 schreef de Antwerpse singer-songwriter Raf Verhavert de prachtige song Prince Rupert’s Drop.

Verhavert lostte reeds drie singles uit zijn soloproject Kingsblu: It Trembles, Kintsugi en 1/4. Nu krijgen we de eerste song Prince Rupert’s Drop waar het allemaal mee begon.

Het nummer is geschreven vanuit het perspectief van een jongere die zich sterk probeert te houden tijdens omstandigheden waarin sociaal contact verboden is. Kingsblu gebruikt hiervoor een prachtige metafoor:
Prince Rupert’s Drop is een fenomeen waarbij een druppel gesmolten glas in water valt en de vorm van een druppel aanneemt. Door het plotse stollen is er een resterende stress die er voor zorgt dat het glas zeer sterk wordt. Je kan met een hamer op het glazen druppeltje slaan, en het zal toch niet breken, ook al lijkt het zeer breekbaar. Maar, breek je de staart van het druppeltje af, dan spat de druppel uiteen. Er fragiel uitzien, hard proberen voordoen, maar uiteindelijk toch op het punt staan uiteen te spatten.

De synths samen met de vocale transformers in Prince Rupert’s Drop zorgen voor een zekere spanning in de muziek, waardoor het nummer krachtig maar toch fragiel klinkt.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More