Home Singles KINGSBLU – Kintsugi (Eigen Beheer)

KINGSBLU – Kintsugi (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Kingsblu is het solo-project van Antwerpse singer-songwriter Raf Verhavert. Tijdens de lockdown greep hij terug naar zijn Teenage Engineering OP-1 portable synthesizer. Verhavert kreeg er terug een band mee, wat hem zin gaf om opnieuw muziek te maken. Hij schafte zich nog meer synthesizers aan en vorige maand bracht hij zijn debuutsingle It Trembles.

© Kingsblu

Zijn tweede single Kintsugi gaat over Verhaverts beste vriend. Ondanks een zeer bewogen verleden, beïnvloedt deze vriend hem nog steeds op een positieve manier. Kintsugi is een Japanse kunstvorm, waarbij gebroken keramiek hersteld wordt met goud- of zilverkleurige lak. Het is dan ook een mooie metafoor om te benadrukken hoe zijn verleden niet weggestopt hoeft te worden, aangezien ze zijn persoonlijkheid net siert.

Door een overvloed aan inspiratie duurde het maar twee dagen om dit nummer te schrijven.

Terwijl we bij de debuutsingle een donkere Balthazar-vibe hoorden, krijgen we op deze Kintsugi een straffe compositie die in de buurt komt van Jamie Woon en Bon Iver. Met knappe soundscapes zet Verhavert hier een sterke single neer met een sublieme sound.

Als de kwaliteit van de singles van Kingsblu in deze stijgende lijn blijft verder gaan, zal dit solo-project nog veel potten breken.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More