Home Belgisch WEBSTEK – Zoomcrush (Heibel)

WEBSTEK – Zoomcrush (Heibel)

by Nel Mertens

“Soms zit ze in mijn dromen. Ik kan er niks aan doen. Zijn dit liefdessymptomen voor mijn crush op Zoom?” Ja, zo bezingt Webstek de hedendaagse verliefdheid, die nog veel smachtender lijkt via de beeldbuis dan in de echte wereld.

Eentje van Tinder plukken, een Zoom-date, een video-apero… We hebben het allemaal wel meegemaakt of horen voorbij waaien. De Zoomcrush is bij deze ook een neveneffect van de pandemie, die we liever niet als erfenis overhouden aan de maatregelen van het voorbije anderhalve jaar. Webstek, één van de bands van het Heibel-collectief, laat er alvast een muzikaal erfgoedstuk mee achter. Webstek omarmt het internet vanuit hun thuisfront, dat officieel in De Kempen ligt, maar waarvan de zeven leden ondertussen ook in Gent, Leuven en Amsterdam vertoeven. Net voor de eerste lockdown staken ze hun muzikale koppen bijeen en het was tijdens de tijd der Zoom-ontmoetingen en -lessen dat ze deze eerste single maakten.

Zoomcrush laat – zoals de meeste Heibel-creaties – een elektronisch fantasma horen en bliep bliep hoera! Het blijkt deze keer een pop-meebrullertje te zijn. Zanger Camilo “Papi” Donoso Villar – die laat weten dat hij dankzij die Zoomcrush écht zijn aandacht niet bij de les kon houden – werkte er ook een rustig, knap zuiders intermezzo tussenin.

De track werd tijdens een livestream vanuit de Gentse Kinky Star al voorgesteld, werd ondertussen in de Trix-studio’s ingeblikt en is vanaf nu ook digitaal beschikbaar. Op 2 oktober geeft Webstek zijn eerste échte live-optreden in Jeugdhuis De Sortie in Nieuwpoort.

Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More