Home Belgisch Nummer 10 voor The Covid Collabs van Butsenzeller

Nummer 10 voor The Covid Collabs van Butsenzeller

by Nel Mertens

De twee laatste toevoegingen aan The Covid Collabs deed Butsenzeller niet zomaar met eender wie. Deze keer ging hij samen met ZOOL. aan de slag, het project van Gerry Vergult (a.k.a. Fred Angst van Aroma Di Amore) waarbij Geert ‘Bootsie’ Budts ook drumt, maar wie hij vooral ook graag zijn ‘maatje’ noemt.

Over de liturgische waarde van Christchurch spreken we ons niet uit en hoewel deze track veel kerken deugd zou doen, is de kans groter dat deze verwijst naar de terroristische aanslag op de moskee in Christchurch (Nieuw-Zeeland) in 2019. Christchurch omvat een aanzwellende ZOOL.-sound, waarin Boots’ drumwerk een knappe hoofdrol krijgt, binnen een sterk uitgewerkt elektronisch kader waarin gitaren hier en daar prominent opduiken. Voetstappen die zich neerpoten in grind lijken de track te begeleiden.  

Voor ZOOL. zijn het al een hele poos erg productieve tijden, want Vergult nam zich voor om elke dag van 2020 een nummer te releasen voor zijn Tracks Of The Year. De teller staat momenteel op 100. En die nummer honderd is tegelijk ook nummer 10 voor The Covid Collabs. Butszoolsurfer klinkt als een smakelijke surf ’n turf tussen Butsenzeller en ZOOL., met de crunchy drumslagen, het snerpend snijdend snaarwerk en de elektronische arrangementen die er zacht wervelend een pasvorm rond smelten.

Twee experimentele tracks, met een hoog improvisatiegehalte, zoals enkel deze twee heren dit samen kunnen neerzetten.

De vraag die op ieders lippen brandt… het is al even duidelijk dat Butsenzellers coronamaatregelen niet beperkt blijven tot enkele singles, maar: wordt dit een dubbel-cd of nog meer? Wij kijken alvast uit naar meer, maar liefst ook gauw terug live!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More