Home Singles JEFFREY HALFORD AND THE HEALERS – Mississippi Flyer

JEFFREY HALFORD AND THE HEALERS – Mississippi Flyer

by Bart Verlent

Ex-Rolling Stones bassist Bill Wyman heeft zijn liefde voor blues nooit onder stoelen of banken gestoken. Met zijn Rhythm Kings bracht hij in 2004 het album Just For A Thrill uit waarop het nummer Mississippi Flyer staat. Bill is al jaren grote fan van de americana/roots & blues artiest Jeffrey Halford, en vroeg aan hem of hij soms een eigen versie van zijn song wilde maken, waar Halford natuurlijk inging op Wyman’s vraag.

© Jeffrey Halford & The Healers

Halford heeft er met The Healers een smerige versie van gemaakt met een delta blues kantje. Het tempo is wat gezakt en de furieuze gitaarsolo’s maken deze versie af. Halford zingt het ook allemaal wat gemoedelijker dan het origineel, maar daarom niet minder gedreven.

Het valt duidelijk op dat Jeffrey Halford al jaren zijn eigen ding doet en deze song weet hij dan ook perfect naar zijn hand te zetten. We durven zelfs zeggen dat zijn bewerking ons meer doet dan het origineel.

Jeffrey Halford and The Healers kan je aan het werk zien op 25 augustus op het GeVarenwinkel Festival in Herselt.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More