Home ReviewsAlbum Reviews TERZIJ DE HORDE / GGU:LL – Van Grond – (Consouling Sounds)

TERZIJ DE HORDE / GGU:LL – Van Grond – (Consouling Sounds)

by Patrick Bruneel

Elk jaar rond deze tijd van het jaar is er RSD. Record Store Day of Rijke Stinkerds Dag zoals we deze jaarlijkse oplichterij met veel te dure platen van alweer dezelfde artiesten gemeenzaam noemen. Wie zit namelijk te wachten op alweer een nieuwe persing van een belegen album dat iedereen die er iets mee heeft al lang in de kast heeft staan. Of is die nieuwe mix van de voormalige toiletjuffrouw tijdens het duivenmelken plots muzikaal zoveel interessanter dan die van de toiletheer van het jaar ervoor?

Geen idee, we hebben al jaren niets meer met deze viering en begrijpen heel goed dat veel kleine labeltjes het ook niet meer zien zitten om deel te nemen. En als het toch niet anders kan, breng dan een album uit van ondergewaardeerde bands met nieuw werk om ze even in de kijker te zetten, zoals het huis van vertrouwen Consouling Sounds dat doet.

De doomband Ggu:ll uit Tilburg en de meer naar blackmetal neigende mannen van Terzij De Horde uit Utrecht deelden al meermaals het podium. Op Roadburn 2022 stond iets speciaals gepland: beide bands werkten rond drumtracks van de ander om nieuwe nummers te componeren en ze zouden die twee nieuwe nummers in een soort bigbandversie live brengen. Zo geschiedde en de fysieke neerslag daarvan is te vinden op dit Van Grond. Poison Arrow en A Robe Of Words zijn daarmee de twee exclusieve stukken op deze 10inch. Doom en black met elkaar verenigd in een felle aanslag op ieders gehoorgangen.

Beide bands mochten ook een nummer kiezen uit hun meest recente release. Dat werd Cheiron bij Terzij De Horde, uit het sterke album In One Of These I Am Your Enemy (2022, Consouling Sounds) en Falter uit het machtige Ex Est (2022, Consouling Sounds).

Vier heel sterke nummers op een 10inch, waarvan de helft exclusief. Dat is beter dan gemiddeld voor Record Sucking Day.

Terzij De Horde: BandcampFacebook

Ggu:LL: BandcampFacebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More