Home Belgisch STEVE LEON & THE ACCUSATIONS – Don’t Let Anyone In (Off Label Records)

STEVE LEON & THE ACCUSATIONS – Don’t Let Anyone In (Off Label Records)

by Hans Verhoeven

Is country weer hip? Is hip weer country? Nee, ga nog niet oefenen op de line dance en al zeker niet voor dit; Steve Leon & The Accusations. En ook al komen ze uit Antwerpen, ze hebben niks met zalen langs rijkswegen waar ouderen de boots aantrekken om er een dansavondje lang loos te gaan. Waar parking voorzien is voor bejaardenbussen.

Nee, dit is anders omdat het echt is. Want Steve Leon zit in kroegen waar het naar goedkoop parfum en nog goedkopere drank ruikt. Waar je naast de pot mag plassen. En waar een mens naar dit hoort te luisteren.

Wat ook moet. De meer gesofisticeerden onder ons zullen zeggen: die vent kan niet zingen. Wij (ook niet echt toonvast, wat dat betreft) zeggen: de stem van Leon is een stem die uit een film van David Lynch kon komen. Bevreemdend. Er zullen er namelijk altijd zijn (ze zagen) die kunnen zingen maar geen stem hebben. Omdat ze zagen en daardoor geen stem meer hebben.

Don’t Let Anyone In is gewoon een perfecte popsong, de country daarin komt uit de feel van de steel en bovenal uit de fiddle van Mila, die ook het decor van dit clipje ontwierp. Soms zijn sommige mensen te goed in dingen. Laat ons (niet zo goed in dingen) wat dat betreft maar stukjes schrijven. Zoals dit, waarin staat dat dit geweldig is. En nu even haakjes openen.

(Hun eerste ep, Louche, komt uit op 26 mei. Dat vieren ze die avond in de Novonov in Hoboken)

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More