Home Singles JASMIN OMEARA – Search The Night

JASMIN OMEARA – Search The Night

by Ann Cnockaert

Na een lange muzikale onderbreking is de Canadese Jasmin Omeara terug met haar allereerste soloproject. We krijgen de eerste single Search The Night uit haar debuutalbum Lovely Creatures dat onlangs verscheen.

Omeara’s muzikale carrière begon toen ze op 14-jarige leeftijd een gitaar van de muur van haar oom haalde en deze haar eigen verklaarde. Als autodidact voegde ze zich kort daarna bij de lokale indiescene in haar geboorteplaats Montreal, waar ze samenwerkte met verschillende bands en experimenteerde met tal van verschillende genres. Ze speelde ook bas bij de bands Temposhark, Kill Electric, en bij de Britse synthpop-pioniers Zoot Woman.

Omdat ze merkte dat veel hedendaagse commerciële muziek de kracht, houding en het vleugje underground miste waar ze naar verlangde, besloot ze de muziek te creëren die ze zelf graag wilde horen. Ze wilde eenvoudige, ongekunstelde maar toch verfijnde indierock met een punkrandje produceren. Geleid door het punk-ethos van eenvoud in muziek, koos ze ervoor om niets te overcompliceren, maar tegelijkertijd de instrumentatie rijk en krachtig te houden.

Search the Night is het eerste nummer op haar album Lovely Creatures. Het dient als een soepele introductie in de wereld van Omeara, voordat de kracht toeneemt en de energie gedurende het hele album intenser wordt.
Search the Night beschrijft het gevoel van een relatie in haar vroege dagen. Wanneer dagen en nachten in elkaar overvloeien. Wanneer niets anders er toe doet behalve die ene speciale persoon. Omeara beschikt over een prachtige stem, waarbij ze op vakkundige wijze de essentie van kwetsbaarheid en veerkracht weet vast te leggen in elke noot.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More