Home Belgisch JAOUAD – Light

JAOUAD – Light

by Felix Sandon

Geen paniek wanneer je “li-da-da-da-da-da-da” en vingergeknip hoort: Light is meer dan een zonnig niemendalletje. Jaouad Alloul is immers de trotse bezitter van een soulvol stemgeluid waarvan je dacht dat ze niet meer gemaakt werden. Daarmee tilt hij zijn nieuwe single op naar hogere sferen.

“You must turn to the light, you must be the light”, zingt Jaouad ons toe als een hogepriester van het lied. Zijn boodschap is helder: in donkere tijden moeten we houvast zoeken in liefde, warmte, licht en muziek. En tegelijk houvast bieden aan iedereen rondom ons. Jaouads stem klimt op naar complete extase, terwijl “Be the light, see the light, feel the light” als een mantra weerkaatst.

Light is de voorloper van Jaouads debuutalbum MESSIAS. Deze man heeft iets met de Verlosser: twee jaar geleden bracht hij al een ep uit met die titel en kon je hem bewonderen met een gelijknamige theatervoorstelling. Daarin ging Jaouad aan de slag om taboes te doorbreken. Hij werd islamitisch opgevoed, maar wist al op jonge leeftijd dat hij voor jongens viel. Die twee verzoenen kostte tijd en moed. Ongetwijfeld heeft hij dus nog heel wat in zijn mars. Dat zullen we ontdekken wanneer MESSIAS uitkomt, op 2 april. Niet toevallig op Goede Vrijdag.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More