Home Singles TONSILS – Nightmares Out Of A Bag

TONSILS – Nightmares Out Of A Bag

by Bert Geurts

De eerste single Nightmares Out Of A Bag van de immer semi-vrolijke Hasseltse band Tonsils doet onze honger alleen maar aanwakkeren naar hun in mei te verschijnen lp Nightmares.

Eclectische slackerpop, Pinback op speed als het ware, gecombineerd met blij-ironische, doch donkere teksten blijft hierbij een vaste waarde. 

De bijhorende videoclip, van de hand van Senne Driessen, lijkt wel uit een groezelige western te komen, waarin de lonely horseman, vertegenwoordigd door de ‘restless soul’ van Hasselt Erik Debny, in een bar zijn dreigende, ontevreden intrede doet, maar dat ligt helemaal dwars op het immer-herkenbare uptempo ritme.

Het blinken van de toog en de hypnotiserende ogen van Tom, de barman, zorgen voor een onmiddellijke zuivering van de ziel waarbij alle bad thoughts worden uitgekotst en de pracht en power van een mooie melodie het enige is wat overblijft.

De drums en bas werden opgenomen in Studio Jupiter bij Bert Vliegen van Teen Creeps en Koenraad Foesters. De rest is maandenlang met veel liefde op zolder in elkaar gestoken. 

Wij zijn in ieder geval benieuwd naar “what else is in their bag”!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More