Home Singles JAOUAD – Hard To Love (Sjamaan)

JAOUAD – Hard To Love (Sjamaan)

by Bart Verlent

Jaouad Alloul is een multi-disciplinair kunstenaar die bruggen slaat tussen de verschillende identiteiten die hij rijk is. De artistieke kameleon is theatermaker, activist, presentator, zaakvoerder, drag queen, fashionist maar ook muzikant en zanger met een heel straffe stem. In 2019 verscheen zijn naamloze debuutep en drie jaar later zag zijn fantastische, soulvolle plaat Messias het licht. Tevens schreef Jaouad ook mee aan het nummer Because Of You waarmee Gustaph ons land vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival.

© Jaouad

Het afgelopen jaar ging dit multitalent door een zware periode. Hij had in zijn ogen gefaald als echtgenoot. Gelukkig heeft de muziek hem gered. Hij schreef het album Homo Universalis, dat hij opnam in The Rabbit Field Studio, met Stef Kamil Carlens achter de knoppen. Het resultaat is te beluisteren vanaf 1 december op het album Homo Universalis, met Hard To Love krijgen we nu al een knap voorproefje.

Het is een heel puur en warm soulnummer met de warme gitaarklanken van Skander Jenhani, subtiele percussie van Daniel González en de groovy bas van Daniel Menezes die ook meeschreef aan het nummer. Neil Akenzua heeft er, met zijn toetsten, een mooi luchtig kantje aan gegeven. De hoofdrol is natuurlijk weggelegd voor Jaouad zelf die met zijn mooie stem alle aandacht naar zich toe trekt.

Iets zegt ons dat die tweede Jaouad-plaat weer een zalige langspeler zal worden.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More