Home Singles IT IT ANITA – Psychorigid

IT IT ANITA – Psychorigid

by Nel Mertens

In het broeierige Luik broeit er al tien jaar lang een band waarvoor Vlamingen te veel tijd lieten passeren vooraleer ze hen de erkenning gaven die ze verdienden. Maar daar kwam de laatste jaren toch wel verandering in en ook deze zomer hebben ze amper een Belgisch podium gemist, want je kon hen zowel op Pukkelpop, Dour, Lokerse Feesten… aan het werk zien en dat geldt ook voor het buitenland.

It It Anita. Kolkende noisepop. En een razende live topact!

Foto © Gregory Derkenne

De vlieg is de grote bron van inspiratie geweest voor hun aankomende album dat in oktober verschijnt. Dat album stellen ze uitgebreid live voor tijdens hun Mouche Tour, die het nieuwe album viert alsook hun tienjarige bestaan.
Dat vliegje siert de affiche, maar op de cover van de nieuwe plaat staat de échte Mouche: een Golden Retriever die geadopteerd werd door bassist Elliot Stassen en die opgeleid werd tot assistentiehond.

Eén van de nummers op de nieuwe plaat laten ze alvast op ons los: Psychorigid.

Het gaat over de grijze standaardgezinnen, -ambtenaren, -gewoontebeesten, -targetjagers… (vul het lijstje gerust aan), die zich erg comfortabel wentelen in de herhaling van de dagelijkse, ongekleurde sleur.

“A one track mind when it comes to fashion
Grey suit, tie and a chain reaction
Now the whole train starts the day
All conformed to the look of the clean shave
White bread piece from a white run store
No salt in my colorless ocean
Sit up, move of the mouse, type
Proceed to the next chore”

De verhalende tekst wordt bijna ritmisch rappend tegen de ritmes gepusht door Michaël Goffard (zang/gitaar). Ze wordt dan ook regelmatig rigide neergezet. Saai? Geen seconde – en die seconden tikken snel weg, want de track duurt slechts 1 min. 49 sec.! Zoals het de band betaamt, steken ze op de achtergrond exotisch getikketak, percussie uit ver vergeten jungles of gewoonweg – recht in ons gezicht – een portie vuile gitaardistortion. En zo bouwt het nummer ook op naar het einde toe! Een noisetrack die steeds smeriger gaat klinken.  

Psychorigid  is digitaal verschenen. Het album Mouche verschijnt op 13/10 bij Vicious Circle Records en Luik Musique en kan je reeds voorbestellen.

Facebook / Website

Ga hen ook live zien!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More