Home Belgisch BERAADGESLAGEN – Rockvrij Europa

BERAADGESLAGEN – Rockvrij Europa

by Felix Sandon

Een rockvrij Europa, is dat echt waar we naartoe moeten? Mag er dan niet meer stiekem gerockt worden, in speciale rockruimtes? En wat met het stoeprocken? Zullen rockwaren voortaan dan onder de toonbank van eigenaar wisselen? En drijven niet-rockers hier niet te sterk hun wil door? De nieuwe single van BeraadGeslagen roept alvast veel vragen op.

© Tina Herbots

Lander Gyselinck duikt hier, na een zomer lang op elk podium te lande te spelen met zijn maatje Adriaan, weer op aan de zijde van Fulco Ottervanger. Samen serveren ze het gekende mengsel van gelijke delen elektronica en mafheid, dat we kennen van hun vorige werk én dat de aanloop vormt naar hun nieuwe album, Altijd Bewust Bewegen. In hun persbericht spreken de heren over “een soort vertrouwdheid met jaren ‘80-films” en een videoclip “tijdloos en verstrijkend als de aftiteling van een oude film.”

En daar wringt nu net het schoentje: de synthesizerklanken klinken te vertrouwd, te voorspelbaar en te jaren tachtig. Het is pas voorbij de helft dat er iets wonderlijks gebeurt: de toetsen roepen plots een veel spannendere sfeer op, in plaats van de aftiteling van een belegen politieserie zitten we plots in een occulte horrorfilm. Daarvan hopen we meer te horen, op het nieuwe album van het duo. Of ooit op de soundtrack van een echte film, natuurlijk.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More