Home Singles IT IT ANITA – Don’t Bend (My Friend) (Vicious Circle Records)

IT IT ANITA – Don’t Bend (My Friend) (Vicious Circle Records)

by Hans Verhoeven

Er valt iets te vieren in Luik, nog steeds de vurigste stede des lands, en nee, het is geen kampioenstitel van Standard. Het is IT IT ANITA, ze bestaan tien jaar en vieren dat – papieren kroontje op, glaasje champagne – met deze single.

Wat doen ze eigenlijk? Wel, ze maken lawaai maar niet het lawaai van grasmaaiers in de volle zomerzon. Niks tegen mensen die hun gras willen maaien, maar doe dat dan binnen. Nee, het is het lawaai van muzieknoten dat hen drijft. Zoals tot deze single, Don’t Bend (My Friend).

Strak, die beat. Woedend, die zang van Mike Goffard en Elliot Stassen. Die ook voor het gitaarwerk zorgen. Spelen ze punkrock? Een beetje. Ze doen denken aan New Bomb Turks, beetje zwaar op de maag (het maatjesharingseizoen is bezig) maar in hun refreinen barsten ze los in alles en nog wat.

Ach, ga gewoon naar hen kijken. Daar leven ze voor. En dat kan zomaar. Pukkelpop, Dour, Lokerse Feesten… Er is niet één band in deze driehoek die zo hard toert. En ze hebben dus iets te vieren. Dat mag.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More