Home Singles DIANE GRACE – Instant Stories

DIANE GRACE – Instant Stories

by Bart Verlent

In 2018 belandde het trio Diane Grace, tot hun eigen grote verbazing, in de finale van Humo’s Rock Rally met nummers waar wat van The Stooges in zit, maar ook Front 242 en Link Wray. Net voor het coronavirus losbarstte, namen Mr Pig, Mauro B. en 44 een album op dat naar het schijnt heel goed moet zijn… maar dat is nog niet uitgebracht. We krijgen nu nog een nieuwe single van dit eigenwijze trio.

© Diane Grace

Instant Stories is een song over (social) mediamanipulatie en ander gedoe. De track heeft duidelijk een 80’s wavekantje en lijkt op een mash-up tussen The Neon Judgement en Virgin Prunes. Het klinkt donker, energiek en chaotisch en komt binnen als een stevige stomp in de maag.

Diane Grace weet dat ze niet vernieuwend zijn maar wel verkennend, en dat geldt zeker voor dit nummer. Er klinken bekende elementen maar ze hebben er hun eigen ding mee gedaan en dat maakt deze Instant Stories heel overtuigend. Laat die debuutplaat nu maar snel komen.

Op 29 juni staat Diane Grace in de Gentse Kinky Star.

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More