Home Singles INFADER – Home

INFADER – Home

by Bart Verlent

Michaël Denis draaide jaren mee in het wereldje van de klassieke muziek als zanger en componist. Nu wil hij even iets totaal anders doen en daarvoor stampte hij het project Infader uit de grond. Hij trok de studio in met gitarist Eno Meulenberghs (ENO) en producer Hannes Cuyvers (Ramkot, RHEA), samen blikten ze de ep Born In It’s Truest Form in waarop songs staan waarvoor Denis zelf een genre heeft uitgevonden: dark dramatic falsetto rock.

© Infader

Home is het vierde voorproefje van de ep en klinkt niet zo bombastisch als de andere songs van dit project. Het is een ballade waarin Michaël nog maar eens laat horen dat hij een machtige stem heeft. De arrangementen klinken deze keer wel wat meer ingetogen. Het lage backingkoortje maakt het soms wat zwaar, maar het blijft best smaakvol.

We weten niet goed welke doelgroep Michaël Denis voor ogen heeft met dit project. De andere singles klinken behoorlijk “over the top” en geven we graag het etiket “kitcherige hardrock”. Home heeft meer diepgang.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More