Home Belgisch IMAGINARY SISTER – White Socks

IMAGINARY SISTER – White Socks

by Felix Sandon

“We walked in the shadow ‘cause the sunlight was too bright / We walked in the sunlight ‘cause the shadow was too bright.” Kijk, als je een nummer zo begint, heb je onze aandacht meteen. Imaginary Sister weet dus hoe ze hun entree moeten maken, want White Socks is hun allereerste single.

(c) Imaginary Sister – singlecover

Multi-instrumentalist en producer Vik Hardy speelde al toetsen bij Tamino, Tsar B en Tristan, maar voor zangeres Kathy Vanhout is het de eerste keer dat ze haar stem leent aan een echte samenwerking. Het nummer zag het levenslicht in een slaapkamer met krakende planken, terwijl het buiten ook lijkt te vriezen dat het kraakt.

Met ook nog eens de zin “You eat the sugar of my lips” krijgen we een fascinerende vertelling voorgeschoteld. Toch ontbreekt er iets. Kathy’s stem, die het lied rechtstreeks in je oor fluistert, de aanzwellende gitaar en de surrealistische tekst lijken op te bouwen naar een hartverscheurend refrein of een bezwerende climax, maar dan eindigt het nummer abrupt. En dat is jammer, want van dit duo willen we vooral meer horen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More