Home Singles MERCELIS – Headlights (Starman Records)

MERCELIS – Headlights (Starman Records)

by Bart Verlent

Jef Mercelis is een man die tijd neemt om zijn songs af te werken en op te nemen. In 1992 haalde hij de finale van Humo’s Rock Rally en toch wachtte hij tot 1996 om zijn debuutplaat The Hopes & Dreams Of A Drunk Punk uit te brengen. Zijn tweede album Western Union verscheen bijna 10 jaar later en nu, maar liefst 16 jaar later verschijnt de opvolger White Flemish Trash. Het album verschijnt op 29 oktober en werd door Mercelis ingeblikt met Pa Tricky Clauwaert (Francoiz Breut, Trio Clauwaert Henri Jacquemyn) op drums, gitarist Teuk Henri (Sharko, I H8 Camera) en Matt Watts die de backing verzorgde.

Een paar maanden geleden kregen we de eerste teaser Fortune uit het te verschijnen album en nu krijgen we nog een voorproefje. Headlights is een donker, sfeervol nummer dat perfect zou passen bij een roadmovie. Het nummer wordt gedragen door een monotone bas, sombere drums, meeslepende gitaren, spacey soundscapes en de pakkende stem van Mercelis.

Met Headlights levert Mercelis een sublieme track af waar we niet van genoeg van krijgen. Let ook op de clip van de hand van Kris J.Y. Verdonck die perfect bij het nummer past. Laat dat album er maar snel komen!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More