Home Singles IDA MAE – Tomorrow’s Just Too Far (Vow Road Records)

IDA MAE – Tomorrow’s Just Too Far (Vow Road Records)

by John Van de Mergel

Toen eind 2015 een deal met een groot label hen zuur opbrak, duwden Chris Turpin en Stephanie Jean Ward op de pauzeknop van hun band Kill It Kid. Met drie studio albums en twee live platen op hun palmares, begon de Engelse alternatieve rockband nochtans een naam voor zich te maken. Beide kernleden stapten het jaar daarop in het huwelijksbootje, lieten alles even berusten en zagen die muzikale tegenslag uiteindelijk als een opportuniteit: Ida Mae was geboren.

Stephanie Jean & Chris © Simon Whitehead

Ondertussen heeft het innemende duo onder de nieuwe naam – jawel – drie studio albums en twee live albums uitgebracht. Chasing Lights had nog de erg rauwe kantjes van hun vorige band, terwijl Click Click Domino en het vorig jaar verschenen Thunder Above You toch een pak meer de americana toer opgaan. No worries voor de fans echter: geen gladgestreken productie, wel een pak meer variatie in de nummers en het algehele geluid. Het huwelijk schonk hen ook een prachtige dochter die gewoon mee de hort op mocht, kriskras doorheen de V.S. Alsof dat alles nog niet volstond, bundelde Turpin de krachten met Jake Kiszka om onder de naam Mirador het live circuit in te duiken.

Met de nieuwe single krijgen we nu nog een extraatje van dit zalige duo. Tomorrow’s Just Too Far is een tintelende folk ballad die wat extra st(r)oom krijgt door Turpins fingerpicking op zijn Resonator gitaar. De man neemt ook de zang op zich, al vult Stephanie Jean mooi aan en sluiten ze bloedmooi in duet af.

FacebookInstagram

You may also like

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More