Home ReviewsAlbum Reviews POHL – Mysteries (Wrong Speed Records)

POHL – Mysteries (Wrong Speed Records)

by Bootsie Butsenzeller

Pohl is een duo uit Sheffield bestaande uit zanger/gitarist Will Pearce (Hey Colossus) en drumster Linda Westman (Old Hope). Ze debuteerden 12 jaar geleden met hun ep Pohlsmoker en komen nu op de proppen met een volwaardig album.

Het puilt uit van zware gitaren en pletwals drums waar Dale Grover ook niet vies van is. Narrator is repetitieve stoner sludge met een stem die in de Taj Mahal opgenomen lijkt. Een pak complexer is de structuur en het groove werk van God en komt daardoor nog dichter bij de goden Melvins in de buurt. Een lekker ritme op toms mag single The Whale inzetten en krijgt even gezelschap van een verkapte Thunderstruck riff om daarna in stalen overdrive te gaan. De prachtige “aahaa” vocalen zorgen voor de hemelse sfeer.

Untitled 2 zet diezelfde sfeer verder als Mevrouw Westman haar drumstokken even terzijde legt en een onverstaanbare woordenbrij in de micro declameert op een gitaartokkel in 3/4. Beatlesque én lichtjes funky wordt het in Revelation.

Cellar Head komt old school hardrock gewijs de keldertrap op gebulderd. Kim Gordon en Thurston Moore lijken aanwezig op het experimentele interludium The Door. Pergamon komt de boel nog even verschroeien alvorens The End behoorlijk psychedelisch de perceptiedeur (heb je em ?) van Mysteries mag toe slaan. Slechts met z’n twee slaagt Pohl er met verve in een uiterst boeiend en gevarieerd album af te leveren, White Stripes eat your heart out !

Spotify FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More