Home ReviewsAlbum Reviews MELLOW – From Mellow Hill

MELLOW – From Mellow Hill

by Stefan Schemmann

Herinneringen aan de jaren tachtig zijn nooit ver weg als je synthesizers mixt met rockgitaren. Geen wonder. Het is toen ook uitgevonden, door bands als Ultravox bijvoorbeeld. Hun fans zijn verdeeld in twee kampen: sommigen houden van John Foxx, anderen van Midge Ure. Commercieel succes kwam met de laatste, wat niets zegt over de kwaliteit van de muziek natuurlijk. Mellow zou zich ook meer thuis kunnen voelen in de Midge Ure-fase, omdat de mix van elektronica en rock, evenals de anthem-achtige songwriting, hier te vinden zijn.

Hoewel misschien geïnspireerd door bands als The Editors of Interpol, is de zang van Jolan Renson niet zo diep en ook gevarieerder. En dit ondanks het feit dat hij ook de bassist van de band is en het ritme moet volgen. Dat betekent dat hij twee richtingen tegelijk moet volgen, tenminste live.

De Mellow Hill ligt in Sint-Truiden, de studio waar Mellow hun ep opnam.
Het eerste nummer Burning Churches lijkt een equivalent van Van God los van Monza, het gaat in ieder geval ook over de negatieve gevolgen van religieuze inprenting. In Down bereidt de zanger een veilig nest voor voor iemand van wie hij houdt.

Into pieces zegt eigenlijk veel over de inhoud: iemand worstelt, om wat voor reden dan ook, met de moeilijkheden van het leven. Sometimes klinkt weer harmonieuzer. Het thema is samenhorigheid, of toch de droom ernaar.

Eindigen doet de ep met Don’t go there. Nou, dat zouden we niet zeggen, we zeggen liever: Ga naar Mellow Hill. Daar speelt een goede rockband en de man op de toetsen heeft minstens twee Kraftwerk-platen thuis.

Het zijn ook de sequencer stukken die een bijzonder element vormen in de muziek van Mellow. Een element dat een goede rockband memorabel maakt.

Op 27/06/2024 speelt Mellow de ep release concert in Vrijstaat A. in Sint-Truiden. Als je in de buurt bent, ga er dan heen!

FacebookInstagramStreaming

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More