Home Belgisch HUMMINGBIRD – Min Of Meer Zee (Eigen Beheer)

HUMMINGBIRD – Min Of Meer Zee (Eigen Beheer)

by Jochen Sansen

De zomer lijkt letterlijk in het water vallen. Maar na regen komt zonneschijn en gelukkig hebben we genoeg tijd tussen de buien door om ons in de ligzetel te leggen en de kleur van een gekookte kreeft aan te nemen, terwijl we gezellig luisteren naar zomerse muziek. Zon, zee en strand zijn de ideale ingrediënten voor een zomerse plaat. Die wordt ons aangeboden door de Beverse folkband Hummingbird. Met Min Of Meer Zee geven ze ons een eerste single als aperitiefje voor hun tweede album waar hard aan gewerkt wordt.

©Hummingbird

Hummingbird beschrijft hun muziek als melodieuze luisterfolk met liedjes over het leven en de liefde met af en toe een melancholische toets. Hun nieuwe single voldoet dan ook volledig aan deze omschrijving. Min Of Meer Zee schetst het leven van een meisje dat net als de getijden op verschillende momenten in haar leven terugtrekt naar de zee.

Het getokkel op de akoestische gitaar en de meerstemmigheid van Joke, Karen en Gert doen de luisteraar doorheen het nummer zweven op het zachte ritme van de bodhrán bespeeld door Wim Moons. Het instrumentale gedeelte van het nummer wordt opgevuld door de dwarsfluit van Joke Ivens en het elektrische gitaarspel van Thomas Abeel, wat een leuke dialoog tussen de twee instrumenten oplevert. Min Of Meer Zee is een mooi debuut voor de komende cd en kan zeker in de smaak vallen bij liefhebbers van Nederlandstalige folkmuziek.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More